Tisk na različne materiale

Da vaše grafike dobijo življenje je za to potreben kvaliteten tisk na ustrezen material. Za primero izbero materiala ne rabite skrbeti saj vam pri tem svetujemo in na vašo željo izdelamo tudi vzorce. Tiskamo na različne materiale, kot so papir, les, kovine, plastiko, tekstil … Tehniko tiska izberemo glede na količino in material. V kolikor že imate izbran motiv, a le-tega še nimate ustrezno pripravljenega na tisk, prepustite to nam.


Grafično oblikovanje

Hitro

Kvalitetno

Ugodno

Digitalni tisk se v večini primerov uporablja za manjše količine, saj cena ni odvisna od količine izvodov določene tiskovine. Te tehnike tiska se poslužujemo tudi, ko tiskamo serije in se izvodi razlikujejo v kakšni podrobnosti (kjer je potrebna personalizacija, numeracija …). Omejeni smo z velikostjo in debelino formata.

Velikoformatni tisk uporabimo, kot nam že pove ime, po večini za tisk večjega formata. S pomočjo velikoformatnega tiska izdelujemo jumbo plakate, cerade, avtografike, razne transparente, zastave … Uporaben je tudi za tisk etiket, ki jih nato s pomočjo rezalnika (plotterja) izrežemo v željeno obliko.

Sitotisk uporabimo za tisk na izdelke večjih naklad. Tehnika je primerna za tisk na več različnih materialov kot so papir, les, plastika, tekstil, kovina …

Več o sitotisku RB

Offset tisk se uporablja pri tisku večjih količin in pri bolj zahtevnih tiskovinah. Pri offset tisku je visoka začetna cena, saj je potrebno pripraviti plošče, z večanjem izvodov pa cena strmo pada. Na voljo imamo 2-barvne, 3-barvne in 4-barvne offset stroje.

Tampotisk uporabimo, ko so površine, na katere tiskamo, ukrivljene. V večini primerov se uporablja za manjše promocijske artikle kot so pisala, vžigalniki, prenosne polnilne baterije …

Če gre za manjšo količino tekstilnih izdelkov (pod 20 ali 30 komadov) ali nam material ne omogoče sitotiska, uporabimo preslikače.

Iščete hiter, kvaliteten in ugoden tisk?

Povprašajte nas